W nazwie „La Koguta” zawiera się nasza krótka charakterystyka.
Kogut jako nasz znak firmowy łączy w sobie tradycyjną polską wycinankę z francuskim symbolem a na dodatek ma w sobie gout czyli smak.
Francuskie „la” oraz sam kogut pochodzą z francuskiej połowy Sophie Evans – twórczyni marki. Druga połowa jest brytyjska i z wyspiarskich tradycji kulinarnych czerpie inspirację.
Aby dowiedzieć się więcej, wystarczy zagaić, nie ma tu żadnych tajemnic.
W naszych słoikach zamknięte są konfitury i chutneye z najlepszych polskich warzyw i owoców. Przepisy na nie podróżowały wraz z Sophie przez Jamajkę, Gabon, Liberię aby dziś znaleźć ujście i pełni rozkwitnąć w kuchni na warszawskiej Saskiej Kępie.
Książki kulinarne, ludzie, targ warzywny – to nas inspiruje i dzięki temu możemy tworzyć z pasją nowe smaki.
Nieoczywiste połączenia warzyw i owoców, kulturowy mix kulinarny w połączeniu z polskimi produktami sezonowych, to idee La Koguty.
Można być artystą w każdej dziedzinie, ale najprzyjemniej dążyć do mistrzostwa w kuchni, zarówno w idei, jak i w wykonaniu.
Najprzyjemniej dla wszystkich!!!
Wszystkie produkty marki La koguta dostępne są w naszej e-Hurtowni! Zapraszamy!